Wizyta studentów z Polski i Hong Kongu w eDarling

Studenci w eDarling

Wizyta studentów z Polski i Hong Kongu w eDarling

English version of article

11. lipca siedzibę eDarling odwiedzili studenci biorący udział w projekcie o nazwie CEPD, czyli Chinese – European Partnership for Development. Naszymi gośćmi byli najzdolniejsze osoby studiujące na warszawskich uczelniach oraz Hong Kong Univeristy of Science and Technology.

Studenci w eDarling

Pierwszym punktem wizyty było zwiedzanie siedziby eDarling. Studenci mieli okazję przyjrzeć się pracy w międzynarodowym środowisku, w biurze, które mieści się w stolicy Niemiec – Berlinie. Jak sami zwiedzający stwierdzili:

Biura urządzone są w oryginalny i kreatywny sposób. Do tego panuje tu zwariowana i relaksująca atmosfera. Ponadto ludzie, którzy tu pracują są niezwykle przyjaźni i uśmiechnięci.

Głównym punktem wizyty był wykład przygotowany przez jednego z założycieli eDarling – Davida Khalila. Tematem jego prezentacji było przede wszystkim prowadzenie własnego biznesu, funkcjonowanie start up’ów oraz specyfika działania portali randkowych.

Jak znaleźć właściwy pomysł na biznes?

Wykład rozpoczął się właśnie od tego pytania. David Khalil podzielił się ze słuchaczami osobistymi doświadczeniami związanymi z zakładaniem własnej firmy. Próbował on wyjaśnić studentom, z jakimi problemami może zmagać się osoba, która podejmuje się prowadzenia swojego biznesu. Nawet, jeśli pomysł wydaje się niezwykle błyskotliwy, nie musi oznaczać pewnego sukcesu. Powodzenie wiąże się bardzo często z podjęciem ryzyka i liczeniem się z możliwością porażki.

Sukces eDarling

Studentów interesowało przede wszystkim – w jaki sposób eDarling udało się odnieść sukces na rynku portali randkowych i co odróżnia nas od innych serwisów. David Khalil opowiadał m.in. o pracy Biura Obsługi Klienta, które odpowiedzialne jest zapewnienie bezpieczeństwa, prywatności i najwyższego standardu usług. Mówił też o specjalnie opracowanej dla portalu metodzie doboru partnerskiego, jak i wysokim poziomie bezpieczeństwa, jeśli chodzi o ochronę danych użytkowników eDarling. Mogą oni być pewni, że ich profile przedstawiane są tylko dopasowanym osobom i nikt z zewnątrz nie ma możliwości wglądu do nich.

Pod koniec spotkania studenci mieli wiele pytań do Davida. Nie dotyczyły one jedynie aspektów związanych z biznesem randkowym. Jeden z chińskich studentów zapytał mStudenci w eDarling.in. o to – jak wygląda proces znajdowania miłości na eDarling i czy portal ten ma w planach uruchomienie strony również w Chinach.

Po wykładzie słuchacze wypełnili specjalnie przygotowaną ankietę, w której mogli podzielić się z nami swoimi wrażeniami. Studentom bardzo spodobała się prezentacja – oto niektóre z ich opinii:

W spotkaniu podobało mi się przede wszystkim podejście Davida, jego kreatywne pomysły, zaangażowanie i otwartość.

Prezentacja była bardzo dobrze przygotowana, wszystkie informacje przekazane zostały w jasny i zrozumiały sposób. Wykład był niezwykle inspirujący i motywujący do tego, by rozpocząć własny biznes.

Cieszymy się, że mogliśmy gościć u nas młodych i uzdolnionych ludzi oraz zapoznać ich z tajnikami funkcjonowania eDarling!

Projekt CEPD – czym się zajmuje

Celem projektu jest budowanie silnych więzi na poziomie akademickim i biznesowym pomiędzy uczestniczącymi stronami. Mając na uwadze fakt, iż to właśnie studenci z tych prestiżowych uczelni będą mieć znaczny wpływ na przyszłość swoich ojczyzn, chcemy tworzyć pole do dyskusji i umożliwiać rozwój najbardziej ambitnych z nich. Naszą misją jest umożliwienie uczestnikom zrozumienia obcych kultur i uwrażliwienie ich na różne trudności, z którymi mierzyć się będą oba kraje na drodze dalszego rozwoju.

Więcej o eDarling:

► Metoda doboru partnerskiego